Woman in Clothing Store

Ik heb een winkel

Wil jij alles weten over energiebesparing voor jouw winkel?

Ik heb een winkel

De MKB Energy CheckUp richt zich op het verbeteren van energie-efficiëntie in winkels. Met de energiescan zie je of andere winkels beter of slechter presenteren. De scan brengt in kaart welke maatregelen je kunt nemen en hoeveel je kunt besparen op energie. Als je verder wilt gaan met een maatregel dan kun je gemakkelijk een deskundig bedrijf vinden om je verder te helpen.

Duurzaamheid is niet alleen goed voor het imago van je winkel, maar levert ook kostenbesparing op. Als duurzame winkel kan je tot 20% besparen op je energiekosten.

Energie in winkels

Binnen de dienstensector wordt ongeveer tien procent van het energieverbruik gebruikt door winkels. In de Non-food detailhandel is verlichting de voornaamste post. In de foodsector gaat het grootste deel van de elektriciteit gebruikt voor koeling. Aardgas wordt in winkels vooral ingezet voor verwarming.

Tips voor energiebesparing

  1. Gebruik LED verlichtingssystemen in plaats van gloei-, spaar-, halogeenlampen of TL- verlichting. Dit kan het elektriciteitsverbruik verlagen met wel 80%. Door de kwaliteit van moderne LED lampen (lichtkleuren, dimbaar) is ook toepassing in sfeervolle ruimtes geen probleem meer.
  2. Pas een weersafhankelijke regeling toe zodat de temperatuur van het aanvoerwater van de cv-installatie wordt afgestemd op de buitentemperatuur. U kunt zo tot 8% besparen op uw gasrekening.
  3. Win warmte terug uit ventilatielucht, De warmte lucht die wordt afgevoerd kunt u gebruiken om de binnenkomende koude lucht voor te verwarmen.
  4. installeer een tochtsluis of draaideur bij de ingang om de binnentemperatuur constant te houden. Zo blijft 's zomers warme buitenlucht buiten en 's winters de warmte binnen in de winkel.
  5. Neem dubbel glas. Veel winkels hebben grote etalages. Dubbel glas kan veel schelen in de stookkosten.
Wil je meer weten? Lees de Brochure Detailhandel

Wilt jij weten of deze tips ook voor jouw winkel gelden?

 

Kies jouw sector:

Bedrijfshal Bedrijfshal
Hotel Hotel
Zorginstelling Zorginstelling
Winkel Winkel
Datacenter Datacenter
Restaurant Restaurant
Kantoor Kantoor

Actuele items

Volledig overzicht