Ik heb een kantoor

Wil jij alles weten over energiebesparing voor jouw kantoor?

Ik heb een kantoor

De MKB Energy CheckUp richt zich op het verbeteren van energie-efficiëntie in kantoren. Met de energiescan zie je of andere kanoren meer of minder energie gebruiken. De scan brengt in kaart welke maatregelen je in jouw kantoor kunt nemen en hoeveel je kunt besparen op energie. Als je verder wilt gaan met een maatregel dan kun je gemakkelijk een deskundig bedrijf vinden om je verder te helpen.

Duurzaamheid is niet alleen goed voor het imago van je kantoor, maar levert ook kostenbesparing op. Een duurzaam kantoor gebruikt 30 tot 40% minder dan het gemiddelde kantoor.

Energie in kantoren

Binnen de dienstensector wordt ongeveer zestien procent van het energieverbruik gebruikt door kantoren. Elektriciteit in kantoren gaat maar verlichting en naar apparaten zoals computers en printers. Airconditioning vraagt ongeveer 20% van het energieverbruik. Aardgas wordt vooral ingezet voor verwarming.

Tips voor energiebesparing

  1. Gebruik LED verlichtingssystemen in plaats van gloei-, spaar- en halogeenlampen of TL- verlichting. Dit kan het elektriciteitsverbruik verlagen met wel 80%. Door de kwaliteit van moderne LED lampen (lichtkleuren, dimbaar) is ook toepassing in sfeervolle ruimtes geen probleem meer.
  2. Pas een weersafhankelijke regeling toe zodat de temperatuur van het aanvoerwater van de cv-installatie wordt afgestemd op de buitentemperatuur. U kunt zo tot 8% besparen op uw gasrekening.
  3. Pas een daglichtafhankelijke schakeling en bewegingssensoren toe zodat verlichting niet onnodig blijft branden
  4. Win warmte terug uit ventilatielucht, De warmte lucht die wordt afgevoerd kunt u gebruiken om de binnenkomende koude lucht voor te verwarmen.
  5. Gebruik energiezuinig apparatuur en schakel deze (automatisch) uit als deze niet wordt gebruikt.
Wil je meer weten? Lees de Brochure Kantoren

Wilt u weten of deze tips ook voor jouw kantoor gelden?

 

Kies jouw sector:

Bedrijfshal Bedrijfshal
Hotel Hotel
Zorginstelling Zorginstelling
Winkel Winkel
Datacenter Datacenter
Restaurant Restaurant
Kantoor Kantoor

Actuele items

Volledig overzicht