Ik heb een ICT bedrijf

Wil jij alles weten over energiebesparing voor jouw ICT-bedrijf?

Datacenter of ICT-bedrijf

De ICT-branche is een opkomende branche die een groot aandeel heeft in ons nationaal elektriciteitsverbruik. Met de MKB Energy CheckUp kunnen ICT-bedrijven vergelijken hoe hoog hun elektriciteitsverbruik is ten opzichte van concurrenten. 48% van de ICT-bedrijven heeft een elektriciteitsverbruik van meer dan 50.000 kWh per jaar en moet daarmee voldoen aan de wettelijke eis om energie besparende maatregelen toe te passen. De MKB Energy CheckUp scan helpt jou als ondernemers met het identificeren van relevante erkende maatregelen. Via onze database kun je vrijblijvend offertes opvragen van verschillende installateurs.

Energie in de ICT-branche

Binnen de ICT-branche hebben we twee sectoren onderzocht: Datacenters en ICT-bedrijven. Voor datacenters is de meeste winst te behalen in efficiënte koeling en Power Distribution Units (PDUs) waarmee het energieverbruik van de servers beperkt kan worden. Voor ICT-bedrijven is het ook belangrijk om het energieverbruik van kantoorfaciliteiten te beheren.
 energieverbruik ict-bedrijf

Tips voor energiebesparing

  1. Een relatief goedkope manier om energie te besparen is om je serverracks te isoleren met blind platen tussen de lege server vakken. Hierdoor kunnen de servers efficiënter gekoeld worden.
  2. In een grote serverruimte of datacenter kun je aparte koude en warmte gangen aan te brengen om nog gerichter en daarmee efficiënter te koelen.
  3. Er kan veel energie bespaard worden door gedurende een deel van het jaar de serverruimte te koelen met buitenlucht door middel van vrije koeling of adiabatische koeling.
  4. Gebruik LED verlichting in plaats van gloei-, spaar-, halogeenlampen of TL- verlichting en automatische bewegingssensoren zodat verlichting in de serverruimte niet overbodig aanstaat.
  5. Tot slot, kan een energieregistratie- en bewakingssysteem (EBS), met name voor ICT-kantoren, veel inzicht geven in je besparingspotentiaal. Met een EBS monitort je energieverbruik en voorkomt het onnodig aanstaan van apparaten.

Wilt jij weten of deze tips ook voor jouw ICT bedrijf gelden?

 

Kies jouw sector:

Bedrijfshal Bedrijfshal
Kantoor Kantoor
Zorginstelling Zorginstelling
Winkel Winkel
Datacenter Datacenter
Restaurant Restaurant
Hotel Hotel

Actuele items

Volledig overzicht