Ik heb een Hotel

Wil jij alles weten over energiebesparing voor jouw hotel?

Hotels

De MKB Energy CheckUp richt zich op het verbeteren van energie-efficiëntie in hotels. Met de energiescan zie je of andere hotels beter of slechter presenteren. De scan brengt in kaart welke maatregelen je kunt nemen en hoeveel je kunt besparen op energie. Als je verder wilt gaan met een maatregel dan kun je gemakkelijk een deskundig bedrijf vinden om je verder te helpen.
Duurzaamheid is niet alleen goed voor het imago van het hotel maar het levert ook kostenbesparing op. Door het verminderen van de energie- en waterconsumptie en het toepassen van efficiëntere bedrijfsprocessen. Als duurzaam hotel kan je tot 20% van je kosten voor energie en water besparen.
 

Energie in hotels

Binnen de dienstensector wordt ongeveer tien procent van het energieverbruik gebruikt door de horeca sector. Van het elektriciteitsgebruik wordt het grootste deel gebruikt voor verlichting en keuken apparatuur. Deze twee posten nemen gezamenlijk ruim tweederde van het verbruik voor hun rekening. Gas wordt voornamelijk gebruikt voor ruimteverwarming. Daarnaast wordt gas ingezet in de keuken en voor warm tapwater.
 

Tips voor energiebesparing

  1. Gebruik LED verlichtingssystemen in plaats van gloei-, spaar-, halogeenlampen of TL- verlichting. Dit kan het elektriciteitsverbruik verlagen met wel 80%. Door de kwaliteit van moderne LED lampen (lichtkleuren, dimbaar) is ook toepassing in sfeervolle ruimtes geen probleem meer.
  2. Pas een weersafhankelijke regeling toe zodat de temperatuur van het aanvoerwater van de cv-installatie wordt afgestemd op de buitentemperatuur. Je kunt zo tot 10% besparen op uw gasrekening.
  3. Gebruik een keycard systeem om verlichting en airconditioning automatisch per kamer in- en uit te schakelen wanneer gasten de kamer betreden of verlaten.
  4. Isoleer de verwarmingsleidingen en de appendages (kranen, afsluiters, etc.) zodat er geen warmte onnodig wordt afgegeven. Deze maatregel verdient zich eenvoudig binnen een jaar terug.
  5. Gebruik thermostatische radiatorkranen of ruimtethermostaten met timerfunctie. Zo kan per ruimte en tijdstip de temperatuur geregeld worden. U bespaart op stookkosten.
Wilt je meer weten? Lees de Brochure Hotels!

Wilt jij weten of deze tips ook voor jouw hotel gelden?

   

Kies jouw sector:

Bedrijfshal Bedrijfshal
Hotel Hotel
Zorginstelling Zorginstelling
Winkel Winkel
Datacenter Datacenter
Restaurant Restaurant
Kantoor Kantoor

Actuele items

Volledig overzicht