Ik heb een Bedrijfshal

Wil jij alles weten over energiebesparing voor jouw bedrijfshal?

Industrie

Het investeren in de kwaliteit en duurzaamheid van panden en utiliteiten is een grote uitdaging voor de industrie. De MKB Energy CheckUp richt zich op het verbeteren van energie-efficiëntie uw bedrijfshal. Met de energiescan zie je of andere ondernemingen beter of slechter presenteren. De scan brengt in kaart welke maatregelen je kunt nemen en hoeveel je kunt besparen op energie. Als je verder wilt gaan met een maatregel dan kun je gemakkelijk een deskundig bedrijf vinden om je verder te helpen.

Energie in bedrijfshallen

De industrie staat bekend als een energie-intensieve sector. Binnen de dienstensector wordt ongeveer 35 procent van het energieverbruik gebruikt door de industriële sector. In de onderstaande figuur is te zien dat het elektriciteit vooral wordt gebruikt voor productie apparatuur, en dat verlichting verantwoordelijk is voor bijna een kwart van het elektriciteitsgebruik. In bedrijfshallen wordt gas vooral gebruikt voor ruimteverwarming.

Tips voor energiebesparing

  1. Een energieregistratie- en bewakingssysteem (EBS) toepassen. Een EBS monitort je energieverbruik en voorkomt het onnodig aanstaan van de verschillende systemen en installaties die aanwezig zijn in een pand. Dit heeft het meeste effect wanneer je ook actief aan de slag gaat, monitoring zorgt niet automatisch voor besparing.
  2. Gebruik LED verlichtingssystemen in plaats van gloei-, spaar-, halogeenlampen of TL- verlichting. Dit kan het elektriciteitsverbruik verlagen met tot 80%. Door de kwaliteit van moderne LED lampen (lichtkleuren, dimbaar) is ook toepassing in sfeervolle ruimtes geen probleem meer.
  3. Bespaar op uw stookkosten door uw proceswarmte nuttig te gebruiken. Dit kan bijvoorbeeld door warme lucht van vacuümsysteem te gebruiken voor de ruimteverwarming van een aangrenzende productieruimte of magazijn.
  4. Zonnepanelen op het platte dak van een bedrijfshal zijn goed voor uw imago en voor uw portemonnee. Met een stroomverbruik van 10.000 kWh per jaar zijn zonnepanelen bovendien snel terugverdiend.
  5. Isoleer de verwarmingsleidingen en de appendages (kranen, afsluiters, etc.) zodat er geen warmte onnodig wordt afgegeven. Deze maatregel verdient zich eenvoudig binnen een jaar terug.

Wilt jij weten of deze tips ook voor jouw onderneming gelden?

 

Kies jouw sector:

Bedrijfshal Bedrijfshal
Kantoor Kantoor
Zorginstelling Zorginstelling
Winkel Winkel
Datacenter Datacenter
Restaurant Restaurant
Hotel Hotel

Actuele items

Volledig overzicht