Scan in vier stappen

 

De MKB Energy CheckUp is een gratis online scan. Het is een hulpmiddel om snel inzicht te krijgen in waar de kansen voor energiebesparing in jouw bedrijf liggen.

In de MKB Energy CheckUp krijg je in vier stappen in je energiegebruik en bepaal je waar jouw kansen voor kostenbesparing liggen.

Stap 1 is benchmark. In deze stap vergelijk je je energiegebruik met andere bedrijven uit je sector. Dan zie je of jouw winkel of restaurant meer of minder energie gebruikt dan het gemiddelde in je sector.

Stap 2 is de doorlichting. In deze stap geef je aan hoe je bedrijf wordt verwarmd, verlicht, gekoeld en geventileerd De vragen in deze stap zijn zo gesteld dat je ook zonder energiekennis de scan kunt invullen. Aan het eind van deze stap zie je waar je energie naar toe gaat en waar de meeste winst valt te verhalen.

Stap 3 presenteert de maatregelen te zien waarmee in jouw bedrijf de grootste besparingen gehaald kunnen worden. Per maatregel kun je doorklikken op een uitleg. De maatregelen zijn gesplitst in de erkende maatregelen en de overige maatregelen. De erkende maatregelen hebben een terugverdientijd die korter dan vijf jaar is. De overige maatregelen gaan vaak wat verder, zijn minder rendabel maar passen wel uitstekend in een aanpak om je bedrijf duurzamer te maken.

Stap 4 is het moment om aan de slag te gaan met de maatregelen. Sommige maatregelen, een LED-lamp aanschaffen of eenvoudige onderhoudsklusjes kun je gemakkelijk zelf uitvoeren. Voor ingewikkelder zaken is het verstandiger om die aan een expert over te laten. In de tool vindt u een uitgebreide database van installateurs en bouwbedrijven waar u vrijblijvend een offerte kunt aanvragen.

Voordeel van de MKB Energy CheckUp is dat het een gemakkelijk en gratis tool is om snel in kaart te brengen waar de kansen liggen. Misschien zijn er hier en daar vragen waar u over twijfelt. Vraag ons dan gerust om hulp. U kunt ons bereiken via  085-4872 125 of via info@energycheckup.nl. Of gebruik het contactformulier onder aan de pagina.

Doe de gratis scan