Dit is het moment om over te stappen op LED verlichting

07 - 09 - 2018
Dit is het moment om over te stappen op LED verlichting

Terug naar overzicht Geplaatst in categorie: Verlichting

De zomer is voorbij en de herfst is in aantocht. Voor winkels en ondernemingen betekent dit als gevolg ook hogere energiekosten voor verlichting en verwarming. Toch zijn er juist in de wintermaanden veel mogelijkheden om je energiekosten te minimaliseren. Deze maand is een goed moment om stil te staan bij verlichting. Per 1 september 2018 is het verbod op halogeen verlichting ingegaan. Het verbod houdt in dat vanaf deze week er geen onzuinige halogeenlampen meer verkocht mogen worden. Een goede reden dus om te praten over het alternatief: LED verlichting.

Besparen door LED verlichting

Het vervangen van je huidige halogeenlampen is een energiezuinige maar ook economische keuze. Een halogeen lamp verbruikt tien keer zoveel stroom voor dezelfde hoeveelheid licht als een LED lamp kan bieden. Omdat LED lampen langer meegaan en minder energie verbruiken kan het voordeel hoog oplopen. Milieu centraal heeft doorgerekend dat per type halogeenlamp het vervangende type LED lamp een jaarlijkse besparing van 3,5 tot 6 euro kan opleveren. [1] Tot slot, LED lampen zijn ook veiliger dan halogeenlampen omdat ze niet oververhit kunnen raken.

Bereken je besparing op LED verlichting

Je eigen verbruik doorrekenen

Bent je benieuwd geworden naar wat je zelf kwijt bent aan verlichting? Bereken dan je eigen verbruik via de MKB Energy CheckUp scan. Of bereken wat je bespaart met LED verlichting door meerdere scans toe te voegen en te vergelijken. Je kunt de scan online invullen op mkbenergycheckup.nl. Wil je liever persoonlijk advies? Neem dan contact met ons op via info@energycheckup.nl of bel 085 4872 125.

Ben je ook benieuwd naar wat je kunt doen op gebied van verwarming bekijk dan onze eerdere artikelen over alternatieve warmte en het verbod op cv ketels.

[1] Milieu Centraal (2016) Vergelijkend waardeonderzoek gloeilampen, halogeen en LED verlichting.

Terug naar overzicht

Woman in Clothing Store

Bespaar op energie!

En maak je onderneming duurzaam.

Doe de gratis scan

Maak je onderneming duurzaamVerlaag je bedrijfskostenDoe de benchmarkVoldoe aan de Wet MilieubeheerOntvang vrijblijvend offertesKrijg inzicht in je energieverbruik