Subsidie overzicht geactualiseerd

10 - 01 - 2018
Subsidie overzicht geactualiseerd

Terug naar overzicht Geplaatst in categorie:

Per 1 januari zijn de verschillende subsidies en fiscale regelingen weer aangepast. Een actueel overzicht vind je onder de downloads. Of ga rechtstreeks naar het actuele overzicht.

De voor het MKB meest opvallende wijzigingen zijn:

  • voor zon PV wordt er in de SDE nu onderscheid gemaakt tussen de elektriciteit die je zelf gebruikt en de elektriciteit die aan het net wordt geleverd. Elektriciteit aan het net geleverd krijgt een hoger subsidiebedrag. Als u op basis van de oude SDE-regeling de haalbaarheid van zon PV heeft bepaald is het nu belangrijk deze berekening nog eens over te doen met de nieuwe voorwaarden.
  • In de ISDE-regeling is nu een voorwaarde opgenomen dat de energiebesparende apparaten door een erkend installateur deskundig zijn geplaatst. We gaan er van uit dat de installateurs in de database van MKB Energy CheckUp kunnen voldoen aan deze nieuwe voorwaarden.

Voor het overige verwijzen we u naar het document en naar de links met meer informatie die in het overzicht zijn opgenomen. Het zijn ingewikkelde regelingen met veel technische details. Als u vragen heeft of ondersteuning wilt, kunt u vrijblijvend contact opnemen met het team achter MKB Energy CheckUp. Dat kan telefonisch via 085 4872 125, via info@energycheckup.nl of via het contactformulier.

Een groeiend aantal gemeenten en provincies heeft inmiddels regelingen, bijvoorbeeld geld lenen tegen aantrekkelijke voorwaarden,  die investeren in energiebesparing aantrekkelijker maken. Als je plannen hebt voor energiebesparing of duurzame energie, vergeet dan niet om even de eigen gemeente te vragen wat de mogelijkheden zijn!

 

Terug naar overzicht

Woman in Clothing Store

Bespaar op energie!

En maak je onderneming duurzaam.

Doe de gratis scan

Maak je onderneming duurzaamVerlaag je bedrijfskostenDoe de benchmarkVoldoe aan de Wet MilieubeheerOntvang vrijblijvend offertesKrijg inzicht in je energieverbruik