Reusachtige zonnepanelendaken maken Nederland duurzamer

30 - 03 - 2018
Reusachtige zonnepanelendaken maken Nederland duurzamer

Terug naar overzicht Geplaatst in categorie: Energie & water

Grootste project gepland in Venlo

De laatste maanden worden er regelmatig ambitieuze zonnepanelen projecten bekend gemaakt in de vorm van zonnepanelendaken. De grootste bedrijven in Nederland gebruiken de daken van hun bedrijfshallen dus goed! Het nieuwste project dat vorige week bekend is gemaakt is het grootste tot nu toe op een dak in Nederland. Er zijn meerdere partijen betrokken bij het project, waaronder de Provincie Limburg, en de ontwikkelaars Etriplus en KiesZon. Het project maakt een deel uit van de duurzame ontwikkeling van de Greenport Venlo regio.

In Venlo zullen er 28.000 panelen worden gelegd op het dak van een distributiecentrum. De installatie neemt in totaal 80.000 vierkante meter in beslag. Zodra alle panelen aangesloten zijn dan zal er ongeveer 7.000.000 kilowattuur per jaar worden geproduceerd. Dat is voldoende om in de stroomvraag van 2.000 gemiddelde huishoudens te voldoen. Het distributiecentrum zal de helft van deze stroom zelf gebruiken. De rest wordt aangeboden aan de bewoners en bedrijven in de regio.

Grootste zonnepanelendaken van Nederland nieuwe plannen bekend gemaakt Venlo

Momenteel de grootste zonnepanelendaken

In de zomer van 2017 werd bekend gemaakt dat het Zweedse bedrijf Scania 22.000 zonnepanelen ging installeren op het dak. Op 6 maart 2018 is bekend gemaakt dat de installatie is afgerond. Deze opstelling zal tot 6.000.000 kilowattuur per jaar kunnen produceren. Momenteel is dit dus het grootste zonnepanelendak van Nederland. Het project is ontwikkeld en wordt onderhouden door de Zwolse organisatie Zonneplan. Het dak levert een bijdrage aan de ambitieuze doelstelling van de provincie Overijssel om 20% van het energieverbruik in de provincie uit duurzame bronnen te laten komen in 2023.

Het voormalig grootste “single-roof zonnestroomproject” werd gerealiseerd door Rhenus. Op het dak van het distributiecentrum van 54.000 vierkante meter in Eindhoven liggen 15.000 zonnepanelen, opgeleverd aan het einde van 2017. De installatie is goed voor een productie van 4.000.000 kWh per jaar. Dit project was ontwikkeld door KiesZon. Rhenus is bovendien bezig met een tweede distributiecentrum van 60.000 vierkante meter in Tilburg, maar zal daarmee de kroon niet terug kunnen winnen.

Wil jij ook energie produceren met een PV-installatie op het dak? Neem dan contact op met ons team via 085 4872 125, per e-mail op info@energycheckup.nl of via het contactformulier. Wil je liever aan de slag met energiebesparing? Probeer onze online tool dan eens uit via de onderstaande knop! Kijk voor meer informatie over de grootste zonnepanelendaken bijvoorbeeld ook hier of hier.

Terug naar overzicht Doe de Scan!

Woman in Clothing Store

Bespaar op energie!

En maak je onderneming duurzaam.

Doe de gratis scan

Maak je onderneming duurzaamVerlaag je bedrijfskostenDoe de benchmarkVoldoe aan de Wet MilieubeheerOntvang vrijblijvend offertesKrijg inzicht in je energieverbruik