Praktische adviezen waar je direct wat mee kunt!

04 - 12 - 2017
Praktische adviezen waar je direct wat mee kunt!

Terug naar overzicht Geplaatst in categorie: Energie & water

Dat vindt Joep de Boer van Happy Pets in Wageningen het grootste voordeel van de adviezen die de energycoach Frans Sweers geeft met de MKB Energy CheckUp. Met de scan krijg je inzicht in waar je staat op energiegebied. Zo is zijn winkel zuinig met gas, maar gebruikt wel veel elektriciteit. Uit de scan kwam naar voren dat de vrieskisten de grote boosdoener zijn. Maar die vrieskisten zijn wel belangrijk voor Joep de Boer: “We verkopen veel vlees en vers voer voor dieren. Het is belangrijk dat we een goede kwaliteit aan de klanten kunnen garanderen!”

Gelukkig zijn er meer dan genoeg manieren om energie te besparen. Joep is gestart met het aanpakken van de vrieskisten. Met een energiemeter gaat hij zelf bepalen welke vrieskist het meeste energie verbruikt. En hij heeft er voor gezorgd dat alle vriezers schoon zijn en aan de achterkant hun warmte kwijt kunnen. De simpelste maatregel is het vervangen van de lampjes in de vrieskisten met LED-lampjes. Efficiënte lampen zorgen voor minder warmte in de vrieskisten, dus deze energiebesparing telt dubbel.

Joep was al begonnen met het experimenteren met LED en dat bevalt goed. Overtuigd door de resultaten van de scan gaat hij voor het eind van het jaar alle TL-buizen vervangen. Dat levert direct een rendabele besparing op! Andere maatregelen die uit de scan volgen zijn aanwezigheidssensoren voor de verlichting in het magazijn en een verbetering van de ventilatie. Een betere ventilatie voorkomt dat de air-conditioning in de zomer meer uren draait dan strikt noodzakelijk. Andere maatregelen, zoals het isoleren van het platte dak aan de achterzijde van de winkel moet Joep nemen in overleg met de verhuurder.

Maar voorlopig heeft Joep de Boer voldoende te doen met de tips van MKB Energy CheckUp. Hij verwacht 30 tot 40% te kunnen besparen op elektriciteit. En dat is mooi meegenomen!

Terug naar overzicht Doe de gratis Energie scan!

Woman in Clothing Store

Bespaar op energie!

En maak je onderneming duurzaam.

Doe de gratis scan

Maak je onderneming duurzaamVerlaag je bedrijfskostenDoe de benchmarkVoldoe aan de Wet MilieubeheerOntvang vrijblijvend offertesKrijg inzicht in je energieverbruik