Ondernemers willen investeren in duurzaamheid maar missen kennis en tijd

16 - 08 - 2018
Ondernemers willen investeren in duurzaamheid maar missen kennis en tijd

Terug naar overzicht Geplaatst in categorie: Energie & water

Ruim de helft van de ondernemers willen investeren in duurzaamheid maar doet dit niet omdat er geen kennis en/of tijd voor is. Dat blijkt uit het onderzoek van GfK (Growth from Knowlegde), één van de vier grootste marktonderzoeksorganisaties in de wereld.

GfK heeft in opdracht van ABN AMRO onderzoek gedaan naar hoeverre bedrijven werk maken van duurzaamheid. Hieruit blijkt dat duurzaamheid nadrukkelijk op de agenda staat van 51% van de ondernemingen in Nederland. 28% wil maatregelen nemen om te verduurzamen als het echt wordt verlangd en 20% wil niet of nauwelijks iets doen met duurzaamheid. Bedrijven hebben vooral aandacht voor duurzaamheid bij het inkoopbeleid, energiezuinigheid van hun pand, langetermijninvesteringen en efficiënt omgaan met grondstoffen.

Waarom ondernemers willen verduurzamen

Redenen dat ondernemers willen verduurzamen zijn:

  • Omdat ze intrinsiek zijn gemotiveerd (73%);
  • Ze de wereld beter willen achterlaten voor de volgende generaties (70%);
  • Op lange termijn kosten willen besparen (55%).

Ruim de helft van de bedrijven willen wel investeren in duurzaamheid maar 54% daarvan geeft aan dat niet tot uitvoering te brengen omdat er geen kennis en tijd voor is.

Ontzorgen

Behoor jij als ondernemer ook tot de meerderheid die meer wil doen met verduurzamen maar die er de kennis en tijd niet voor heeft? Kijk dan naar onze gratis MKB Energy CheckUp energiescan! Hier vul je de gegevens in van je pand waarna je direct een overzicht krijgt van duurzame maatregelen en de terugverdientijden. Verder kun je daar gratis offertes indien voor deze maatregelen. Ook krijg je inzicht in je energieverbruik door een energiebalans. In een korte tijd heb je dus kennis van je energieverbruik en maatregels die snel terug te verdienen zijn! Mocht je maatwerkadvies willen hebben dan kunnen wij daar ook bij helpen. Neem gerust contact met ons op.

Terug naar overzicht

Woman in Clothing Store

Bespaar op energie!

En maak je onderneming duurzaam.

Doe de gratis scan

Maak je onderneming duurzaamVerlaag je bedrijfskostenDoe de benchmarkVoldoe aan de Wet MilieubeheerOntvang vrijblijvend offertesKrijg inzicht in je energieverbruik