Nieuwe layout en meer sectoren

24 - 08 - 2018
Nieuwe layout en meer sectoren

Terug naar overzicht Geplaatst in categorie: Energie & water

Wij blijven ontwikkelen om onze doe-het-zelf scan zo interessant mogelijk te maken voor ondernemers. De laatste keer dat er een nieuwe versie van de mkb energy checkup was uitgebracht hebben we de branche bedrijfshallen toegevoegd. Daarbij kwamen veel nieuwe processen kijken die zijn opgenomen in de bijbehorende erkende maatregelen lijst. Deze week hebben wij weer veel veranderingen aangebracht in de scan. De lijst van opgenomen branches en sectoren is weer uitgebreid met IT bedrijven en datacenters. Daarbij is nu ook de layout van de website flink verbeterd! Kun je niet wachten om de veranderingen te bekijken, ga dan snel naar de website op www.mkbenergycheckup.nl!

Nieuwe layout MKB Energy CheckUp

Sinds de lancering van onze online doe-het-zelf scan is het uiterlijk hetzelfde gebleven. Deze week is daar echter verandering in gekomen. Het oude grijs en de compacte lettertypes hebben plaats gemaakt voor een fris wit uiterlijk met paarse en blauwe accenten. Hiermee is de scan ook helemaal in lijn met het portaal waarop je nu dit artikel leest. Gelukkig heeft dit niet geleid tot een langzamere website. Sterker nog: het nieuwe ontwerp is ook qua functionaliteit meer gestroomlijnd!

IT bedrijven en datacenters

De layout is niet het enige dat is veranderd aan de MKB Energy CheckUp. Ook achter de schermen zijn de zaken verbeterd! Deze week zijn er twee sectoren toegevoegd aan de tool die veel op elkaar lijken. Onder de branche kantoren is nu de sector IT bedrijven te vinden. Deze bedrijven zijn doorgaans in een kantoorpand gevestigd, maar hebben daarbij ook regelmatig de beschikking over veel IT apparatuur. Daarbij is de branche/sector datacenters toegevoegd. Vaak grote bedrijven met nog veel meer rekenkracht in huis. De zogenaamde servers die in deze sectoren worden beheerd draaien bijna non-stop en kunnen erg veel rekenkernen bevatten. Daardoor verbruiken ze veel energie, en produceren ze ook veel warmte.

datacenters toegevoegd nieuwe layout

Kleine server kasten staan vaak in een bezemkast of simpelweg in de kantoorruimte. De warmte kan daarbij makkelijk worden afgegeven aan de ruimte. Zodra er zwaardere of meer apparatuur nodig is, dan wordt het vaak ook nodig om die actief te koelen. Servers kunnen op verschillende manieren worden gekoeld. Er zijn zeer geavanceerde en effectieve systemen bedacht, waarmee gekoelde lucht specifiek over de hete componenten wordt geblazen. Het kan echter ook op een simpele (doch zeer effectieve) manier, door bijvoorbeeld koude buitenlucht in te blazen. Het gebruik van koude buitenlucht in plaats van actief gekoelde lucht is zelfs een van de erkende maatregelen! Mocht je toch actief koelen, probeer dan eens de koeltemperatuur hoger in te stellen, veel van de serverapparatuur kan op relatief hoge temperatuur nog prima werken.

De hoeveelheden energie die worden gebruikt door de servers en door de gekozen koelapplicatie worden vanaf nu ook uitgerekend en meegenomen in de energiebalans. Deze rekenmodule is ook geactiveerd voor de andere sectoren waarvoor de erkende maatregelen voor serverruimtes geldig zijn, zoals kantoren en bedrijfshallen.

Neem zelf een kijkje

Wij nodigen je hartelijk uit om de veranderingen zelf te bekijken. Gebruik de onderstaande oranje knop om meteen op de website van de energiescan terecht te komen. Heb je vragen of opmerkingen over de veranderingen, of over het gebruik van de scan? Neem dan contact met ons op! Dit kan via het contactformulier, of door middel van het emailadres info@energycheckup.nl. U kunt ook direct een lid van ons team spreken door tijdens kantooruren te bellen naar 085 4872 125.

Terug naar overzicht Doe nu de Scan!

Woman in Clothing Store

Bespaar op energie!

En maak je onderneming duurzaam.

Doe de gratis scan

Maak je onderneming duurzaamVerlaag je bedrijfskostenDoe de benchmarkVoldoe aan de Wet MilieubeheerOntvang vrijblijvend offertesKrijg inzicht in je energieverbruik