Minder duurzame energie dan we denken

12 - 08 - 2020
Minder duurzame energie dan we denken

Terug naar overzicht Geplaatst in categorie:

Nederlanders zijn helaas te optimistisch wanneer het gaat om duurzame energie. Het aandeel duurzame energie in onze totale energievoorziening wordt namelijk behoorlijk overschat. De Nederlandse Vereniging Duurzame Energie (NVDE) liet een onderzoek uitvoeren om te kijken hoe mensen denken over de energietransitie.

Het feit dat veel Nederlanders overschatten hoe veel duurzame energie we nu opwekken, kan problematisch zijn. De directeur van NVDE stelt dat wanneer mensen er nu al van overtuigd zijn dat we veel duurzame energie gebruiken, zij de noodzaak voor meer maatregelen niet zien. Maar we zijn er helaas nog lang niet.

De coronacrisis zou wel eens een voordeel kunnen zijn in het geval van dit probleem. Onze economie is redelijk heftig tot stilstand gekomen en zal in de loop van 2020 weer langzaam op gang moeten komen. Dat zouden we kunnen doen met een duurzame insteek. Je kunt meer lezen over het onderzoek van de NVDE en de ideeën om na corona meer aandacht te besteden aan groen economisch herstel in dit artikel.

MKB Energy CheckUp staat natuurlijk volledig achter deze ideeën. Hoe meer energiebesparingsmaatregelen we met zijn allen kunnen doorvoeren, hoe minder energie we hoeven op te wekken. Wij blijven daarom ondernemers helpen bij het realiseren van energiebesparing! Wil jij ook je steentje bijdragen door energie te besparen? Kijk dan eens naar onze gratis scan om eenvoudig te zien hoe jij energie kunt besparen! Dat is niet alleen goed voor het milieu, maar scheelt uiteraard ook in de portemonnee.

Terug naar overzicht

Woman in Clothing Store

Bespaar op energie!

En maak je onderneming duurzaam.

Doe de gratis scan

Maak je onderneming duurzaamVerlaag je bedrijfskostenDoe de benchmarkVoldoe aan de Wet MilieubeheerOntvang vrijblijvend offertesKrijg inzicht in je energieverbruik