Het eLoket voor de informatieplicht nu geopend

08 - 03 - 2019
Het eLoket voor de informatieplicht nu geopend

Terug naar overzicht Geplaatst in categorie:

Sinds deze week is het mogelijk om op het eLoket van RVO.nl de informatieplicht rapportage in te vullen. Wij laten je in dit artikel zien welke stappen je moet nemen om het formulier in te vullen.

1. Check of jouw bedrijf moet voldoen aan de informatieplicht

De informatieplicht is geldig voor bedrijven met een energieverbruik van meer dan 50.000 kWh of 25.000 m3 gas. Op de website van RVO kun je zien welke uitzonderingen er zijn. Als je niet weet wat het energieverbruik van je bedrijf is kun je op onze eigen website een handig artikel vinden over hoe je het gas en elektriciteitsverbruik uit de jaarafrekening kan lezen. Ook kun je met onze benchmarking tool een schatting laten maken van je energieverbruik op basis van je sector en bedrijfsoppervlakte.

2. Bekijk welke maatregelen van toepassing zijn

Voor negentien sectoren zijn EML lijsten opgesteld. Op InfoMil.nl kun je deze lijsten downloaden. In de lijst staan alle maatregelen waaraan jouw bedrijf moet voldoen. De omschrijvingen van de maatregelen zijn echter vrij technisch en meestal moeilijk te lezen. De vragenlijst van de MKB Energy CheckUp kan je een beeld geven van welke kenmerken van je gebouw en welke installaties belangrijk zijn. Vervolgens worden dan de maatregelen die voor jouw bedrijf van toepassing zijn op een rijtje gezet!

Om in detail te begrijpen welke maatregelen toepasbaar zijn op jouw bedrijf kun je in de Kennisbank Energiebesparing en Winst veel extra informatie vinden over elke maatregel. Controleer bijvoorbeeld of de uitgangssituatie overeenkomt met jouw situatie. Ook op de website DuurzaamMKB.nl staan veel tips en uitleg over de erkende maatregelen.

3. Vul het rapportage formulier in

Nadat je de gegevens van je bedrijf hebt ingevoerd in het eLoket, kies je de voor jouw bedrijf toepasbare maatregelen lijst. In ons voorbeeld hebben we gekozen voor de sector Kantoren. Voor elke maatregel heb je drie opties: ‘Wel genomen’, ‘Niet genomen’ en ‘Alternatieven’. Wanneer je een maatregel niet hebt genomen, kun je toelichten waarom niet. Bij alternatieven kun je zelf een alternatieve maatregel omschrijven die hetzelfde of beter resultaat bied dan de erkende maatregel.

informatieplicht rapportage eloket

Het invullen van de informatieplicht rapportage vereist veel kennis van de specifieke maatregelen en mogelijke uitzonderingen. Samen met goed inzicht in de installaties/faciliteiten van het bedrijf. Om het makkelijker te maken voor bedrijven heeft RVO de mogelijkheid toegevoegd om het formulier in te laten vullen door een intermediair.

Als je meer informatie wil over het rapporten formulier, de functie van een intermediair of de erkende maatregelen kun je ons een bericht sturen via info@energycheckup.nl of ons bellen: 085 4872 125. Wij zijn continue bezig met het door ontwikkelen van onze diensten om duurzame ondernemers nog effectiever te ondersteunen.

Terug naar overzicht

Woman in Clothing Store

Bespaar op energie!

En maak je onderneming duurzaam.

Doe de gratis scan

Maak je onderneming duurzaamVerlaag je bedrijfskostenDoe de benchmarkVoldoe aan de Wet MilieubeheerOntvang vrijblijvend offertesKrijg inzicht in je energieverbruik