Ga voor een duurzaam 2019!

27 - 12 - 2018
Ga voor een duurzaam 2019!

Terug naar overzicht Geplaatst in categorie:

Wat zijn jouw goede voornemens voor 2019? Ons voornemen is om nog meer MKB’ers op weg te helpen naar een duurzame onderneming. We hebben een samenvatting gemaakt met de drie grootste nieuwsitems van onze website, met tips voor 2019.

De informatieplicht – Het actualiseren van de energiebesparingsplicht voor bedrijven is één van de grootste thema’s van dit jaar geweest. In Gelderland was in januari de eerste pilot met een meldingsplicht voor MKB’ers. In Juli 2019 moeten alle bedrijven met een energieverbruik van meer dan 50.000 kWh of 25.000 m3 gas per jaar een rapportage hebben gemaakt. Wil je goed voorbereid zijn op 2019? Controleer nu al wat jouw energieverbruik was in 2018.

Van het gas af – Dat is de slogan die we begin dit jaar veel gehoord hebben. Misschien is het alweer een beetje weggezakt maar bedrijven losmaken van het gas zal ook in 2019 een relevant onderwerp zijn. In de nieuwe EML die 1 januari in werking gaat zijn warmtepompen opgenomen als een maatregel die binnen 5 jaar is terug te verdienen. Echter is er ook kritiek op de toepasbaarheid van warmtepompen en zijn er alternatieve warmtebronnen om te overwegen. Lees ons artikel van het afgelopen jaar om ook mee te kunnen praten over gasloos ondernemen.

Uitbreiding van de tool – We hebben niet stil gezeten dit jaar. Met elke veranderingen in het activiteitenbesluit is de MKB Energy CheckUp tool aangepast en verbeterd. Ook hebben we dit jaar veel gedaan om de scan uit te breiden naar meer sectoren zodat nog meer ondernemers gebruik kunnen maken van gemakkelijk online advies. Als je het nog niet gedaan hebt, vul de scan in voor een goed begin van een duurzaam 2019.

Ook komend jaar staan we weer klaar om duurzame ondernemers te adviseren en ondersteunen. Namens het team van MKB Energy CheckUp: fijne feestdagen en de beste wensen voor het nieuwe jaar!

duurzaam ondernemen nieuw jaar 2019

 

Terug naar overzicht

Woman in Clothing Store

Bespaar op energie!

En maak je onderneming duurzaam.

Doe de gratis scan

Maak je onderneming duurzaamVerlaag je bedrijfskostenDoe de benchmarkVoldoe aan de Wet MilieubeheerOntvang vrijblijvend offertesKrijg inzicht in je energieverbruik