Energy CheckUp toegespitst op uw doelgroep!

15 - 08 - 2019
Energy CheckUp toegespitst op uw doelgroep!

Terug naar overzicht Geplaatst in categorie:

De scan

De Energy CheckUp is een online energiescan voor het MKB geschikt voor verschillende branches zoals o.a. bedrijfshallen, kantoren, datacenters, horeca en zorginstellingen. Dat betekent dat het een brede scan is die door een grote groep ondernemers gebruikt kan worden. Gebruikers krijgen in vier stappen inzicht in het energieverbruik van hun bedrijf. Daarnaast krijgen gebruikers direct advies over mogelijke energiebesparende maatregelen. Door van te voren de sector te selecteren waarin de gebruiker actief is, krijgt een ondernemer informatie over sectorspecifieke aspecten. Gebruikers ontvangen dus relevante informatie. Maar de Energy CheckUp kan ook heel specifiek gemaakt worden, om nog relevanter te zijn voor een specifieke doelgroep.

CBM

Dit is gebeurd in het geval van Koninklijke CBM, de branchevereniging voor interieurbouw en meubelindustrie. De branchevereniging vertegenwoordigt ongeveer 500 leden en geeft bedrijven niet alleen advies maar biedt ook vakopleidingen aan. Ook voor de interieur- en meubelbranche is het belangrijk om inzicht te hebben in het energieverbruik. Ook op dit gebied geeft CBM advies aan haar leden. Daarom is er besloten om in samenwerking met adviesbureau CCS Energie-advies een speciale versie van de Energy CheckUp te ontwikkelen, toegespitst op de interieur- en meubelbranche. Deze tool is dus speciaal bedoeld voor de sector Meubel en Hout, exclusief voor de leden van CBM. Naast de benchmark die ook in de reguliere scan zit, beschikt deze tool ook over nieuwe vragen, specifiek voor de Meubel en Houtsector. De tool laat bovendien nieuwe besparingsmogelijkheden zien, die specifiek zijn voor deze sector. Denk hierbij aan maatregelen voor droogkamers en spuitcabines.

Voor CBM wordt tevens een tool gebouwd die leden helpt bij het voldoen aan de informatieplicht. Uiteindelijk leidt dat tot een 2-in-1 tool die de Energy CheckUp combineert met de informatieplichttool. Hier hoort u later meer over.

Uw doelgroep

Het toespitsen van de Energy CheckUp op uw branche of doelgroep? Onze tool bij CBM laat zien dat het kan! Mocht u interesse hebben in een speciale versie van de Energy CheckUp kunt u altijd contact opnemen met onze MKB-experts.

Het is ook mogelijk om als bedrijf energie advies van ons te krijgen. Via onze webshop kunt u de energiescan door ons laten uitvoeren. Bovendien kunt u zelf de scan invullen, deze is gratis te vinden op onze website.

Terug naar overzicht

Woman in Clothing Store

Bespaar op energie!

En maak je onderneming duurzaam.

Doe de gratis scan

Maak je onderneming duurzaamVerlaag je bedrijfskostenDoe de benchmarkVoldoe aan de Wet MilieubeheerOntvang vrijblijvend offertesKrijg inzicht in je energieverbruik