Energy Café over duurzaam ondernemen

10 - 02 - 2020
Energy Café over duurzaam ondernemen

Terug naar overzicht Geplaatst in categorie:

Op donderdag 20 februari vindt het Energy Café in Arnhem plaats. Het onderwerp is deze keer ‘duurzaam ondernemen’. Dit onderwerp is natuurlijk niet voor niks gekozen. Arnhemse ondernemers zijn verantwoordelijk voor 50 procent van het energieverbruik binnen de gemeente Arnhem. Ondernemers die duurzamer gaan ondernemen behalen eigenlijk twee keer winst. In eerste plaats voor zichzelf: door minder energie te gebruiken, dalen de rekeningen. Met de stikstofproblematiek in de actualiteit en consumenten die een duurzame houding verwachten van bedrijven, is duurzaam ondernemen daarnaast een goede oplossing om toegevoegde waarde te bieden aan klanten. Als resultaat zal onze gezamenlijke CO2-uitstoot dalen.

Tijdens het Energy Café komen ondernemers vertellen over hun visie en ervaringen met duurzaam ondernemen. Zo zal Floris Schoonderbeek bijvoorbeeld laten zien hoe het monumentale Stedelijk Gymnasium is getransformeerd tot De Kleine Campus. Ilona Willems zal vertellen over de visie van Sofa Company op duurzaam ondernemen.

Subsidie

Deelnemers aan het Energy Café krijgen echter niet alleen presentaties te zien. De gemeente Arnhem heeft namelijk een subsidie beschikbaar gesteld voor bedrijven die een energiescan willen laten doen. Ondernemers die de energiescans al hebben gebruikt, zullen hierover vertellen. Aanwezige ondernemers kunnen onder andere kiezen voor onze Energy CheckUp!

Het Energy Café sluit af met een informatiemarkt. Bezoekers kunnen hier gedetailleerde informatie krijgen over de verschillende mogelijkheden wat betreft energiebesparing. Ook de gemeente Arnhem en de Omgevingsdienst Regio Arnhem zijn hier aanwezig om vragen te beantwoorden. Op deze informatiemarkt is het mogelijk om jezelf aan te melden voor de energiescans. Hiervoor is het verstandig om je jaarafrekening van je energieleverancier mee te nemen, zodat makkelijk bekeken kan worden welke scan voor jouw situatie geschikt is.

 

Het Energy Café begint rond 16:30 uur en vindt plaats bij SofaCompany in Arnhem. Omdat er tijdens het evenement ook eten geserveerd wordt, is het belangrijk om je van te voren aan te melden. Dit kan tot uiterlijk 14 februari. Om je aan te melden kan je een e-mail sturen naar energycafe@arnhem.nl

Terug naar overzicht

Woman in Clothing Store

Bespaar op energie!

En maak je onderneming duurzaam.

Doe de gratis scan

Maak je onderneming duurzaamVerlaag je bedrijfskostenDoe de benchmarkVoldoe aan de Wet MilieubeheerOntvang vrijblijvend offertesKrijg inzicht in je energieverbruik