Energiebesparing: nu wordt het serieus!

29 - 01 - 2018
Energiebesparing: nu wordt het serieus!

Terug naar overzicht Geplaatst in categorie:

Al enkele jaren wordt er gesproken over de wettelijke verplichting van bedrijven om energie te besparen. Over het algemeen blijft het bij woorden. Maar langzaam is dat aan het veranderen. In steeds meer regio’s zetten gemeenten en omgevingsdiensten stappen om bedrijven op hun verplichtingen te wijzen. En dat gaat het niet alleen om een vrijblijvend gesprekje. Zoals het bijgevoegde artikel uit de Volkskrant van 25 januari laat zien, kan het bezoekje van een milieu-inspecteur wel degelijk gevolgen hebben.

Opvallend is dat juist de kleinere bedrijven op dit moment achterlopen op het gebied van energiebesparing. Onder andere als gevolg van het Energieakkoord uit 2013 is er nu meer aandacht voor energiebesparing bij woningen. En de grote bedrijven maken al langer afspraken met de overheid over energiebesparing. Uit een evaluatie van het energieakkoord door ECN blijkt duidelijk dat het de kleinere bedrijven zijn waar de resultaten tegenvallen. En dus zal de overheid meer aandacht besteden aan deze bedrijven.

Bezoekjes van energie-inspecteurs zoals beschreven in de Volkskrant zullen dus gewoon worden. Als u niet verrast wilt worden is het verstandig om nu al eens na te denken over energiebesparing. Bijvoorbeeld door de gratis scan MKB Energy CheckUp eens te doorlopen!

Het volledige artikel: 2018_01-25 Volkskrant

Terug naar overzicht Doe de gratis Energie scan!

Woman in Clothing Store

Bespaar op energie!

En maak je onderneming duurzaam.

Doe de gratis scan

Maak je onderneming duurzaamVerlaag je bedrijfskostenDoe de benchmarkVoldoe aan de Wet MilieubeheerOntvang vrijblijvend offertesKrijg inzicht in je energieverbruik