Elektrische bedrijfsauto’s in opmars!

10 - 05 - 2019
Elektrische bedrijfsauto’s in opmars!

Terug naar overzicht Geplaatst in categorie:

Het aantal volledig elektrische auto’s in Nederland is dit jaar verdubbeld, publiceert het CBS vandaag. Er rijden in Nederland 139 duizend elektrische en hybride auto’s, bijna 77% daarvan zijn bedrijfsauto’s.

Elektrisch rijden

Veel ondernemers stappen dus over naar een elektrische bedrijfsauto. Dit is niet gek want elektrisch rijden is op de lange termijn vaak een betere keuze. De kosten per kilometer zijn lager ten opzichte van diesel of benzine en een elektrische bestelbus vraagt minder onderhoud. Voordelig dus als je veel kilometers maakt. Ook is het goed voor je bedrijfsimago. De ANWB heeft een mooi overzicht gemaakt van de top 10 elektrische bedrijfsauto’s die op dit moment beschikbaar zijn in Nederland.

Een nadeel aan elektrische auto’s is dat ze nog altijd behoorlijk duur zijn. Om duurzame ondernemers tegemoet te komen heeft de overheid enkele subsidiemogelijkheden. Op rvo.nl staat samengevat voor welke subsidies en belastingvrijstellingen je in aanmerking komt met een elektrische bedrijfsauto.

elektrische bedrijfsauto

Duurzame onderneming

Wil je weten wat je nog meer kan doen om je onderneming te verduurzamen? Vul de MKB Energy CheckUp in om inzicht te krijgen in je energieverbruik en besparingsmogelijkheden! Of neem contact met ons op via 085 4872 125 en info@energycheckup.nl.

 

Terug naar overzicht

Woman in Clothing Store

Bespaar op energie!

En maak je onderneming duurzaam.

Doe de gratis scan

Maak je onderneming duurzaamVerlaag je bedrijfskostenDoe de benchmarkVoldoe aan de Wet MilieubeheerOntvang vrijblijvend offertesKrijg inzicht in je energieverbruik