Deadline informatieplicht verstreken

05 - 07 - 2019
Deadline informatieplicht verstreken

Terug naar overzicht Geplaatst in categorie:

Afgelopen maandag 1 juli verstreek de deadline van de informatieplicht. Wat was dat ook al weer? De overheid vraagt aan ondernemers om aan te geven in hoeverre zij energiebesparende maatregelen hebben genomen. Deze informatieverplichting geldt voor ondernemers met een bedrijf waar meer dan 50.000 kWh of 25.000 m3 aardgas gebruikt wordt. Deze informatie moest aangeleverd worden vóór 1 juli.

Mocht dat nog niet gebeurd zijn voor uw bedrijf, is dat niet direct een ramp. De MKB-adviseurs van MKB Energy CheckUp kunnen nog steeds de specifieke situatie van uw bedrijf in kaart brengen en ook na de deadline nog het formulier met betrekking tot de informatieplicht invullen en indienen. Het enige wat u daar voor moet regelen, is een machtiging. Het is wel belangrijk dat dit zo snel mogelijk nog geregeld wordt, omdat vanaf 2 juli gemeenten en omgevingsdiensten informatie over de energiebesparing kunnen raadplegen in het E-loket. Het is dus zaak dat uw bedrijf zo snel mogelijk ook in dit E-loket te vinden is.

Omdat de deadline al verstreken is, is het mogelijk dat gemeenten en omgevingsdiensten uw bedrijf er op aanspreken dat er geen informatie beschikbaar is. Dit zal niet direct leiden tot een dwangsom of een andere sanctie, maar het is wel belangrijk dat er zo snel mogelijk actie ondernomen wordt. Wanneer de inzending van de informatieverplichting te zien is, zullen er geen verdere gevolgen zijn, omdat dan duidelijk is dat er actief aan gewerkt wordt.

Ons kenniscentrum MKB Energy CheckUp kan hulp bieden aan het MBK bij het alsnog voldoen aan de informatieplicht. Ook voor grootverbruikers hebben wij een oplossing. Onze partner CCS Energie-advies kan hen helpen voldoen. Grootverbruikers kunnen direct een afspraak maken met CCS zelf. Gebruikt uw bedrijf meer dan 200.000 kWh of 75.000 m3? Maak dan zo snel mogelijk een afspraak met een van onze adviseurs.

Stand van zaken

Tot nu toe hebben in Nederland 22.000 ondernemers zich gemeld via het E-loket bij RVO. Dit is al een mooi aantal! Echter heeft nog lang niet iedereen zich gemeld. Wacht niet te lang en neem contact met ons op via +31 (0)570-667000 direct de adviseur op energycheckup.nl

Terug naar overzicht

Woman in Clothing Store

Bespaar op energie!

En maak je onderneming duurzaam.

Doe de gratis scan

Maak je onderneming duurzaamVerlaag je bedrijfskostenDoe de benchmarkVoldoe aan de Wet MilieubeheerOntvang vrijblijvend offertesKrijg inzicht in je energieverbruik