Deadline informatieplicht EED-bedrijven nadert!

28 - 11 - 2019
Deadline informatieplicht EED-bedrijven nadert!

Terug naar overzicht Geplaatst in categorie:

De deadline voor het voldoen aan de informatieplicht voor EED-plichtige bedrijven komt steeds dichterbij. De EED is Europese regelgeving die gericht is op energiebesparende maatregelen. Deze regelgeving geldt alleen voor grote bedrijven. Onder grote bedrijven worden bedrijven verstaan die die meer dan 250 fte hebben. Ook bedrijven met een jaaromzet van meer dan €50 miljoen én een jaarlijks balanstotaal van meer dan €43 miljoen vallen onder de EED.

Wanneer uw bedrijf voldoet aan een van deze twee criteria, betekent dat 5 december de deadline is voor het voldoen aan de informatieplicht. Net zoals bij de informatieplicht voor kleine bedrijven moeten bedrijven laten zien welke maatregelen zij nemen om energie te besparen. Het gaat hier om maatregelen die binnen vijf jaar terug te verdienen zijn. De overheid heeft voor negentien verschillende bedrijfstakken een lijst met erkende maatregelen opgesteld. Op deze manier wil de overheid de energiebesparing versnellen. Mocht u vragen hebben over de informatieplicht en hoe wij uw bedrijf daarbij kunnen helpen, neem dan vooral contact met ons op. Wacht daar niet te lang mee, want de deadline van 5 december komt steeds dichterbij!

Terug naar overzicht

Woman in Clothing Store

Bespaar op energie!

En maak je onderneming duurzaam.

Doe de gratis scan

Maak je onderneming duurzaamVerlaag je bedrijfskostenDoe de benchmarkVoldoe aan de Wet MilieubeheerOntvang vrijblijvend offertesKrijg inzicht in je energieverbruik