De MKB Energy CheckUp in een Europees project!

10 - 09 - 2020
De MKB Energy CheckUp in een Europees project!

Terug naar overzicht Geplaatst in categorie:

Onze online tool gaat een rol spelen in een Europees project! Onze partners bij CCS Energie-advies werken mee aan het Europese project GEAR@SME. Dit project draait om het duurzamer maken van bedrijventerreinen en het versnellen van de energietransitie. Om dit voor elkaar te krijgen werkt het project met vier belangrijke punten:

  1. Activeren
  2. Organiseren
  3. Mogelijk maken
  4. Integreren

Een groot deel van het project draait om samenwerken. GEAR@SME wil bedrijven activeren door hen samen te laten werken met vertrouwde partijen, zodat de drempel lager is. Na de activatie is de volgende stap organisatie: het samenbrengen van bedrijven en leveranciers. De samenwerking wordt mogelijk gemaakt door het op grote schaal delen van informatie. Alle meewerkende partijen krijgen toegang tot informatie om het initiatief tot een mooi einde te brengen. Integreren is de laatste stap, waarin de eerste drie stappen worden geĆÆntegreerd in de lokale context. Elk bedrijventerrein is anders en GEAR@SME wil daar op inspelen.

Nu gaat CCS Energie-advies de pilot verzorgen in Nederland. Onze scan gaat hier een rol spelen, om inzicht te geven in het energiegebruik en de mogelijke maatregelen van bedrijven die op een bedrijventerrein zitten. Maar dat is niet alles, want tijdens het project is het doel om de MKB Energy CheckUp te verbeteren! Het idee is om onder andere nog meer sectoren toe te voegen aan de scan. Het gaat dan om industriƫle sectoren die veel en vaak vertegenwoordigd zijn op bedrijventerreinen. Daarnaast willen we de scan ook updaten om te voldoen aan de laatste ontwikkelingen op het gebied van wetgeving, zoals bijvoorbeeld de EED.

 

We zijn blij dat onze scan een rol gaat spelen binnen dit project en zullen jullie natuurlijk op de hoogte houden van alle ontwikkelingen!

Terug naar overzicht

Woman in Clothing Store

Bespaar op energie!

En maak je onderneming duurzaam.

Doe de gratis scan

Maak je onderneming duurzaamVerlaag je bedrijfskostenDoe de benchmarkVoldoe aan de Wet MilieubeheerOntvang vrijblijvend offertesKrijg inzicht in je energieverbruik