Check nu ook het verbruik van je bedrijfshallen met MKB Energy CheckUp

18 - 05 - 2018
Check nu ook het verbruik van je bedrijfshallen met MKB Energy CheckUp

Terug naar overzicht Geplaatst in categorie: Gebouw

Vanaf nu maken bedrijfshallen een deel uit van onze energiescan! De panden binnen deze categorie hebben meer dan genoeg met elkaar gemeen om zinvolle energiebesparende maatregelen te kunnen bepalen. De eerste sector die is meegenomen binnen de bedrijfshallen is groothandels. Daarbij wordt het onderscheid gemaakt tussen groothandels met en zonder koeling, vanwege het grote verschil in energieverbruik tussen de twee. Voor deze sectoren zijn daarom verschillende kenmerkende getallen ingevoerd, zodat ze tijdens de benchmark vergeleken worden met soortgelijke bedrijven. Dit is de eerste grote verandering sinds we uitgebreide wijzigingen in onze energiescan hadden aangekondigd.

bedrijfshallen verduurzamen doe je vanaf nu met de mkb energy checkup

Processen en speciale toepassingen

Bij het toevoegen van bedrijfshallen kwamen er toepassingen naar voren die nuttig zijn om door te lichten. Het gaat hier om installaties die regelmatig aanwezig zijn in bedrijfshallen. Deze selectie is gebaseerd op de erkende maatregelen lijst voor voor de branche is opgesteld in samenwerking met de brancheorganisatie. Daaruit blijkt dat bedrijfshallen kunnen beschikken over een perslucht installatie, een stoominstallatie, procesbaden, pompen, vacuümsystemen en serverruimtes. Via slimme vragen proberen wij in zoveel mogelijk detail in kaart te brengen welke systemen jij in gebruik hebt.

Meer sectoren in bedrijfshallen

Behalve groothandels zijn er nog meer sectoren ingedeeld onder de bedrijfshallen. Volgens de officiële definitie zijn dat de sectoren met SBI-codes 41-43, 46, 49 en 52. Hierbij zijn groothandels in hout uitgezonderd. Uit een onderzoek naar de eigenschappen van bedrijven op bedrijventerreinen is gebleken dat de sectoren ‘algemene burgerlijke en utiliteitsbouw’, ‘goederenvervoer over de weg’ en ‘schilderen en glaszetten’ het vaakst voorkomen. Om die reden zullen we bij de verdere ontwikkeling van onze online energiescan eerst kijken naar deze sectoren.

Maak je gebruik van een bedrijfshal voor jouw groothandel? Vul dan nu snel de MKB Energy CheckUp in om erachter te komen hoe jouw energieverbruik zich verhoud met het sectorgemiddelde. Bovendien kom je er dan achter welke maatregelen voor jou voordelig zijn om het verbruik terug te dringen. Vul daarom snel de scan in via onderstaande knop! Voor vragen of het aanvragen van een maatwerk advies kun je contact opnemen via info@energycheckup.nl of bel 085 4872 125.

Terug naar overzicht Doe nu de Scan!

Woman in Clothing Store

Bespaar op energie!

En maak je onderneming duurzaam.

Doe de gratis scan

Maak je onderneming duurzaamVerlaag je bedrijfskostenDoe de benchmarkVoldoe aan de Wet MilieubeheerOntvang vrijblijvend offertesKrijg inzicht in je energieverbruik