Actuele berichten

Sectoren

Categorieën

Plaatsen

  • Weergave:

Duurzaam ondernemen, hoe begin je daarmee?
15 - 01 - 2019

Duurzaam ondernemen, hoe begin je daarmee?

Duurzaam ondernemen blijkt voor veel kleine bedrijven toch niet zo makkelijk te zijn. Kom jij ook tegen belemmeringen aan of weet je niet waar te beginnen? Een eerste stap hoeft nog niet zo moeilijk te zijn.

Ga voor een duurzaam 2019!
27 - 12 - 2018

Ga voor een duurzaam 2019!

Ons goede voornemen is om nog meer MKB’ers op weg te helpen naar een duurzame onderneming. Lees onze tips voor 2019.

Bereid je voor op de informatieplicht
17 - 12 - 2018

Bereid je voor op de informatieplicht

De informatieplicht is een aanvulling op de energiebesparingsplicht. Als jouw onderneming moet voldoen aan de informatieplicht dan heb je tot 1 juli 2019 om een rapportage te maken. Dit kan via het eLoket van de RVO. Een rapportage bestaat uit het gas- en elektriciteitsverbruik van je bedrijf en een lijst met reeds uitgevoerde erkende maatregelen. Ook moet een onderneming aangeven welke maatregelen ze nog niet uitgevoerd hebben en waarom niet.

Zonnepanelen zijn booming
06 - 12 - 2018

Zonnepanelen zijn booming

De zonnepanelen zijn razend populair in Nederland, zowel voor consument, als voor de ondernemers in het MKB en de industrie. Dit zijn de subsidies en de besparing voor jouw onderneming.

Erkende maatregelen worden vernieuwd 2019
23 - 11 - 2018

Erkende maatregelen worden vernieuwd 2019

De erkende maatregelen worden in 2019 vernieuwd. Deze opvallende maatregelen laten zien welk effect de veranderingen kunnen hebben op jouw onderneming.

Innovatie in het Nederlands energielandschap
02 - 11 - 2018

Innovatie in het Nederlands energielandschap

Wat betreft concrete verduurzaming is Nederland geen voorloper, hoewel er al veel bewezen technieken bestaan die kunnen worden toegepast om energie te besparen of om energie duurzaam te produceren. Er is gelukkig wel veel ruimte voor innovatie op energiegebied in Nederland! In dit artikel laten we een kleine greep zien uit de vernieuwende oplossingen uit de lage landen.

Consument betaalt meer voor duurzaamheid
22 - 10 - 2018

Consument betaalt meer voor duurzaamheid

36% van de consumenten zijn bereid om extra te betalen voor duurzame producten. Maar, 43% is tegelijkertijd ook sceptisch ten aanzien van duurzaamheidclaims.

Warmtepompen in opkomst
05 - 10 - 2018

Warmtepompen in opkomst

Warmtepompen op basis van buitenlucht zijn in optrek. Het CBS publiceerde vandaag dat er 80 duizend warmtepompen op basis van buitenlucht geïnstalleerd zijn dit jaar, 10 duizend meer dan vorig jaar. De ISDE subsidie en gunstige terugverdientijd maken dat de warmtepomp een sterk alternatief is voor wie gasloos wil ondernemen. Wij leggen uit waar je als ondernemer op moet letten om profijt te halen uit je warmtepomp.

Prinsjesdag: Budget voor duurzaam ondernemen
22 - 09 - 2018

Prinsjesdag: Budget voor duurzaam ondernemen

Twee belangrijke punten uit het klimaatakkoord voor ondernemers zijn: zekerheid over de SDE+ en aandacht voor meerjarige investeringen. De SDE+ zal tot en met 2025 zal blijven bestaan. Het kabinet stelt 6 miljard euro beschikbaar voor het subsidiëren van energieproductie uit wind, zon, biomassa, geothermie en water. De industrie zal de komende jaren veel moeten investeren in innovatief warmtegebruik en verduurzamen van industriële processen. In het voorstel van het klimaatakkoord is jaarlijks 150 miljoen euro begroot voor het planmatig ondersteunen van deze ontwikkelingen.

Dit is het moment om over te stappen op LED verlichting
07 - 09 - 2018

Dit is het moment om over te stappen op LED verlichting

Vanaf 1 september 2018 is het verbod op de verkoop van nieuwe halogeenlampen ingegaan. Een goede reden om te praten over het alternatief: LED verlichting. LED lampen gaan langer mee en verbruiken minder energie dan halogeenverlichting. Bereken wat je kunt besparen met LED verlichting.