Actuele berichten

Sectoren

Categorieën

Plaatsen

  • Weergave:

Prinsjesdag: Budget voor duurzaam ondernemen
22 - 09 - 2018

Prinsjesdag: Budget voor duurzaam ondernemen

Twee belangrijke punten uit het klimaatakkoord voor ondernemers zijn: zekerheid over de SDE+ en aandacht voor meerjarige investeringen. De SDE+ zal tot en met 2025 zal blijven bestaan. Het kabinet stelt 6 miljard euro beschikbaar voor het subsidiëren van energieproductie uit wind, zon, biomassa, geothermie en water. De industrie zal de komende jaren veel moeten investeren in innovatief warmtegebruik en verduurzamen van industriële processen. In het voorstel van het klimaatakkoord is jaarlijks 150 miljoen euro begroot voor het planmatig ondersteunen van deze ontwikkelingen.

Energieregistratie- en bewakingssysteem verplicht voor MKB
16 - 03 - 2018

Energieregistratie- en bewakingssysteem verplicht voor MKB

Op 1 januari 2018 heeft de rijksoverheid de nieuwe wettelijk erkende maatregelen bekend gemaakt. Wettelijk erkende maatregelen hebben onder de juiste voorwaarden een terugverdientijd korter dan 5 jaar. Volgens het activiteitenbesluit zijn ondernemers, vanwege de korte terugverdientijd, verplicht deze maatregelen te nemen. Dit jaar is er een nieuwe maatregel toegevoegd die we, vanwege de potentiele impact op de bedrijfsvoering en onbekendheid, graag willen uitlichten: het energieregistratie- en bewakingssysteem (EBS).

Praktische adviezen waar je direct wat mee kunt!
04 - 12 - 2017

Praktische adviezen waar je direct wat mee kunt!

Energiecoaches helpen in Wageningen bedrijven om energie te besparen met de MKB Energy CheckUp. Dierenspeciaalzaak Happy Pets is een van de eerste bedrijven zie zijn bezocht. Joep de Boer is enthousiast aan de slag gegaan met de energietips van de MKB Energy CheckUp