Geld besparen met erkende maatregelen

04 - 10 - 2017
Geld besparen met erkende maatregelen

Terug naar overzicht Geplaatst in categorie:

Maar weinig ondernemers weten dat energiebesparing verplicht is. Het bevoegd gezag, de gemeente of de provincie kan de omgevingsdienst naar bedrijven sturen om te controleren of bedrijven de rendabele maatregelen wel hebben genomen. Om deze controles gemakkelijker te maken zijn er lijsten opgesteld van maatregelen die vrijwel altijd rendabel zijn. Je kunt deze lijsten met de zogenaamde erkende energiemaatregelen ook gebruiken om zelf te kijken welke maatregelen in jouw bedrijf van toepassing zijn. Per sector zijn er lijsten opgesteld. Je kunt deze lijsten raadplegen via deze link.

De maatregelen op deze lijsten hebben een terugverdientijd van vijf jaar of minder. Dat betekent dat het maatregelen zijn waar je niet snel spijt van zult krijgen. Als het technisch kan, is het vrijwel altijd verstandig om de erkende maatregelen toe te passen. Misschien vind je de lijsten ingewikkeld. Dan kan de MKB Energy CheckUp handig zijn. Als je de scan doorloopt dan krijg je aan het eind vanzelf de maatregelen te zien die voor jouw bedrijf van toepassing zijn. In de rapportage worden de erkende maatregelen apart getoond.

Misschien vind je de lijst voor jouw bedrijf erg lang. Of ben je bang dat het totale investeringsbedrag te hoog wordt. Ons advies is om altijd voor de erkende maatregelen via de MKB Energy CheckUp offertes aan te vragen bij de installateurs in de database. Misschien valt het uiteindelijk mee. Of heeft uw installateur wel een goed advies om het nog aantrekkelijker te maken. In elk geval weet je dan zeker dat je geen kansen om geld te verdienen laat liggen.

Dus begin met energie en kosten besparen en doe de scan!

 

Terug naar overzicht Doe de gratis energiescan

Woman in Clothing Store

Bespaar op energie!

En maak je onderneming duurzaam.

Doe de gratis scan

Maak je onderneming duurzaamVerlaag je bedrijfskostenDoe de benchmarkVoldoe aan de Wet MilieubeheerOntvang vrijblijvend offertesKrijg inzicht in je energieverbruik