Actuele berichten

Sectoren

Categorieën

Plaatsen

  • Weergave:

Warmtepompen in opkomst
05 - 10 - 2018

Warmtepompen in opkomst

Warmtepompen op basis van buitenlucht zijn in optrek. Het CBS publiceerde vandaag dat er 80 duizend warmtepompen op basis van buitenlucht geïnstalleerd zijn dit jaar, 10 duizend meer dan vorig jaar. De ISDE subsidie en gunstige terugverdientijd maken dat de warmtepomp een sterk alternatief is voor wie gasloos wil ondernemen. Wij leggen uit waar je als ondernemer op moet letten om profijt te halen uit je warmtepomp.

Prinsjesdag: Budget voor duurzaam ondernemen
22 - 09 - 2018

Prinsjesdag: Budget voor duurzaam ondernemen

Twee belangrijke punten uit het klimaatakkoord voor ondernemers zijn: zekerheid over de SDE+ en aandacht voor meerjarige investeringen. De SDE+ zal tot en met 2025 zal blijven bestaan. Het kabinet stelt 6 miljard euro beschikbaar voor het subsidiëren van energieproductie uit wind, zon, biomassa, geothermie en water. De industrie zal de komende jaren veel moeten investeren in innovatief warmtegebruik en verduurzamen van industriële processen. In het voorstel van het klimaatakkoord is jaarlijks 150 miljoen euro begroot voor het planmatig ondersteunen van deze ontwikkelingen.

Dit is het moment om over te stappen op LED verlichting
07 - 09 - 2018

Dit is het moment om over te stappen op LED verlichting

Vanaf 1 september 2018 is het verbod op de verkoop van nieuwe halogeenlampen ingegaan. Een goede reden om te praten over het alternatief: LED verlichting. LED lampen gaan langer mee en verbruiken minder energie dan halogeenverlichting. Bereken wat je kunt besparen met LED verlichting.

Nieuwe layout en meer sectoren
24 - 08 - 2018

Nieuwe layout en meer sectoren

De lijst van opgenomen branches en sectoren is weer uitgebreid met IT bedrijven en datacenters. Daarbij is nu ook de layout van de website flink verbeterd! Kun je niet wachten om de veranderingen te bekijken, ga dan snel naar de website!

Ondernemers willen investeren in duurzaamheid maar missen kennis en tijd
16 - 08 - 2018

Ondernemers willen investeren in duurzaamheid maar missen kennis en tijd

GfK heeft onderzoek gedaan naar hoeverre bedrijven bezig zijn met duurzaamheid. Hieruit blijkt dat ruim de helft van de ondernemers willen investeren in duurzaamheid maar dat niet doet omdat ze geen kennis en/of tijd voor is.

Doelen en maatregelen klimaatakkoord zijn bekend
20 - 07 - 2018

Doelen en maatregelen klimaatakkoord zijn bekend

Dinsdag 10 juli overhandigde Ed Nijpels, voorzitter van de Klimaatberaad, de grote lijnen van het nieuwe klimaatakkoord aan minister Wiebes van Economische Zaken en Klimaat. Hierin zal staat hoe Nederland de ambitie zal verwezenlijken om in 49% uitstoot van broeikasgassen te verminderen in 2030 ten opzichte van 1990.

Slimme meter geeft nog geen besparing
06 - 07 - 2018

Slimme meter geeft nog geen besparing

De slimme meter kan consumenten en klein zakelijke energiegebruikers helpen om gedetailleerd inzicht te krijgen in hun energiegebruik. Dit kan onmiddellijk leiden tot energiebesparing. Het is niet voor niks een erkende maatregel geworden om je energiegebruik te monitoren! De slimme meter leidt echter niet automatisch tot besparing, er is nog wel werk aan de winkel!

Gelderland: meer geld voor klimaatverbetering
29 - 06 - 2018

Gelderland: meer geld voor klimaatverbetering

De provincie Gelderland wil meer geld uitgeven aan het verbeteren van het klimaat. Dat heeft de coalitie van VVD, D66, CDA en PvdA naar buiten gebracht. Het kerndoel dat ze hiermee willen bereiken is om de uitstoot van koolstofdioxide te verminderen. Een concrete invulling van dit budget werd nog niet gegeven. De extra investering is meer dan welkom in Gelderland, vanwege de ambitieuze doelen die de provincie heeft gesteld voor verduurzaming.

Update: Energieprijzen zullen blijven stijgen, energiebesparing loont!
22 - 06 - 2018

Update: Energieprijzen zullen blijven stijgen, energiebesparing loont!

De energieprijzen stijgen al enige tijd gestaag. De vaste kosten en de vaste lasten gerelateerd aan gas en stroom waren aan het begin van het jaar al gestegen. Nu zullen in navolging daarvan ook de variabele energieprijzen van veel leveranciers stijgen. Deze stijging wordt merkbaar vanaf 1 juli en is hoofdzakelijk te danken aan de toegenomen olieprijzen. Voor consumenten kunnen deze stijgingen samen oplopen tot meer dan 100 euro per jaar. Besparen loont dus steeds meer!

Drie keer alternatieve warmte
08 - 06 - 2018

Drie keer alternatieve warmte

Nederlandse ondernemingen gebruiken doorgaans voornamelijk aardgas voor gebouwverwarming, warm water er productieprocessen. Winkels, industrie en landbouw zijn gezamenlijk verantwoordelijk voor 57% van het totale Nederlandse gasverbruik. Bij ondernemers wordt vier vijfde van het aardgas gebruikt voor directe warmte opwekking. Gelukkig bestaan er ook voor warmte hernieuwbare alternatieven. In dit artikel geven wij drie outside-the-box oplossingen die kunnen dienen als warmtebronnen voor uw onderneming.